Rajoni – Bota
Zvicër: S’ka azil për shqiptarët

“Problemi me azilantët nuk është kritik, kemi një procedurë që brenda 48 orësh verifikon personat që kanë hyrë dhe merren masat ndaj tyre. Zvicra nuk jep azil për motive ekonomike. Vitet e fundit kemi pasur ardhje emigrantësh nga zonat shqipfolëse, kryesisht nga Kosova, të cilët

Kulturë
IBRAHIM ABEDINI NJË ZË I VECANT I MËRGATËS SHQIPTARE NË SUEDI

Sokol Demaku ”Ç`duhet bërë për të kuptuar jetën? Jetën duhet afruar, asgjë më shumë” Thotë poeti Strugan Ibrahim Abedini në përmbledhjen e tij me poezi ÇDO GJË I PËRKET JETËS Kjo përmbledhje poetike e autorit Ibrahim Abedini, është një ndarë katër ciklet poetike të vet autorit , ku secli cikël ngërthen në vete tema me vlerë dhe interesante per lexuesin. Cikli i pare mban titullin”Atëdheu që

  • Gjergj Kastrioti në Itali !!!

    Ky imazh ka një rëndësi të veçantë, sepse këtu Gjergj Kastrioti - Skenderbeu vjen në Barolum apo Barleta pas një vizite që kishte në

  • Libër me vlera të shumëfishta

    Pas shumë viteve punë të pa lodhshme dhe impenjim profesional, gjuhëtarët Ajten Qamili dhe Asllan Hamiti, kanë vulosur tanimë emrat në librin

  • Intervista me Xhevat Limanin

    Për një artistë të vërtetë: “Pa gen Babe , qumësht Nëne,dhunti perëndie dhe pak shkollë e shumë lexim-mbamendje-kujtesë-imagjinatë